Over mij

Als jong kind met een hooggevoelige natuur, was ik altijd gefocust op het versterken van mijn cognitieve vaardigheden, weerbaarheid en zichtbaarheid. Na het doorlopen van het gymnasium en studeren aan Wageningen University, waar ik afstudeerde als ingenieur (ir.), heb ik enkele jaren kwantitatief onderzoek gedaan in de agribusiness en in medialand.

Later in mijn carrière heb ik mijn passie gevonden in kwalitatief, mensgericht onderzoek en organisatieadvies, zowel in de profit als de non-profit sector. Hoewel mijn hooggevoeligheid soms een uitdaging was en ik vaak ziek werd, ontdekte ik ook dat ik een talent had voor het inleven in anderen en in situaties. Maar mijn valkuil was dat ik mezelf en mijn energie vaak weggaf, waardoor ik als het ware ‘leegliep’.

Hoewel ik destijds nog niet de sleutel in handen had om hiermee om te gaan, voelde ik altijd al de behoefte om zinvol werk te doen en mijn geest te voeden met spirituele en levensbeschouwelijke inzichten. Het onzichtbare gaf mij kracht en betekenis aan het zichtbare.

Ik heb in mijn leven talloze opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van intuïtie, reading en healing, waaronder Reiki 1, 2 en 3, en een coachopleiding. Na het coachen van diverse mensen in managementfuncties, wilde ik als coach en als mens nog diepere lagen bereiken – mentaal, emotioneel, fysiek, sociaal en spiritueel.

Mijn werkervaring, studieachtergrond en levenservaring hebben me uiteindelijk de sleutel aangereikt om mijn gevoeligheid en energie beter te beheren en deze als kracht in te zetten voor anderen.

En zo is in 2010 SE-cure Energetische Coaching ontstaan. ‘SE’ zijn mijn initialen en ‘cure’ staat voor de afgestemde energie- en coachbehandelingen die ik aanbied. Als energetisch coach deel ik tijdens onze sessies graag wat ik heb geleerd en bied ik een veilige ruimte om te veranderen. Ik bied een mix van Utrechtse no-nonsense en Oosterse wijsheid. Resultaat: letterlijk en figuurlijk beter in je vel!

Sinds 2019 begeleid ik ook als deskundig coach op het gebied van hooggevoeligheid (hg-) re-integratietrajecten in samenwerking met Hooggevoelig heel gewoon. Daarnaast coach ik studenten van de opleiding tot hg-deskundige en van de HSP-coach opleiding op persoonlijk en professioneel vlak aan de hand van hun ontwikkelingsplannen (POP). Ik begeleid ook online intervisiebijeenkomsten voor UWV-trajecten.

Naast mijn professionele bezigheden ben ik ook moeder van drie kinderen (16, 19, 21 jaar) en geniet ik onder andere van zingen, lezen, lekker eten en drinken, tennissen, theaterbezoek, het beschouwen van het leven en het schrijven van gedichten.

‘Wat is het leven meer, dan wat er tussen mensen is’