UWV Werkfittraject

Ik ben verbonden aan Hooggevoelig heel gewoon. Dit bedrijf is al ruim 10 jaar de deskundige op het gebied van hooggevoeligheid en biedt onder andere coaching en re-integratiebegeleiding aan door het hele land. Samen met mijn collega coaches maak ik deel uit van het landelijk dekkende netwerk. In de coaching combineer ik het geleerde  uit de Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige die ik volgde, met mijn eerder opgedane kennis, werk- en levenservaring (zie 'mijn verhaal'). 

Voor UWV doen we binnen de re-integratiediensten de Werkfit, Modulaire en Naar Werk trajecten. Voor andere werkgevers en bedrijven doen we trajecten op maat op basis van offertes. 
Welke situatie voor jou ook van toepassing is, je kunt contact opnemen met Hooggevoelig heel gewoon en dan stemmen zij verder af, bijvoorbeeld ook met UWV of je werkgever. Als je kunt starten, plannen we eerst een vrijblijvend klikgesprek in om kennis te maken en te kijken of het klikt. Heb je vragen? Laat het mij weten (06-51926406) of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 0570-643053.

De afgelopen 3 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met m.n. werkfittrajecten . Deze helpen jou op een prettige manier omgaan met jouw hooggevoeligheid zodat je in dat opzicht weer fit aan het werk kunt. 


Werkfit-cliënten aan het woord:

Vragen aan cliënt Belkiz Keskin

Wat heeft het werkfittraject gericht op hooggevoeligheid jou gebracht?

‘Door beter voor mezelf te zorgen, naar mijn lichaam en gevoel te luisteren, voel ik me meer in balans en krijg ik steeds meer energie. De coachsessies met Suzan hebben een belangrijke rol gespeeld hierbij. Toen ik net begon met de sessies, had ik geen vertrouwen in mijzelf dat ik weer aan het werk zou kunnen. Ik wist niet wat ik moest gaan doen en wat bij me paste. Ik liep vast in mijn hoofd en gevoel en kwam daardoor niet vooruit. Na elke coachsessie voelde ik me opgelucht en ontspannen en kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. We hebben in kaart gebracht waar ik blij van word. Dat maakte dat ik de stap nam om op zoek te gaan naar passend werk. Voor mij is dat werken als zelfstandig ondernemer in de zorg. Niet meteen fulltime aan het werk, maar rustig opbouwen. En dat voelt goed. Ik heb nu meer de regie over mijn privé- en over mijn werkende leven’.

En hoe was het contact met je werkfitcoach?

‘Ik voelde meteen in het eerste gesprek al een klik met Suzan. Ze luistert goed en kan goed aansluiten op de behoefte van de cliënt. Dit vind ik belangrijk omdat ik me dan gezien en begrepen voel. Ik had veel vragen omtrent hooggevoeligheid en vond het lastig om ermee om te gaan. Ik wist niet hoe en dat kostte mij veel energie. Door daarover in gesprek te gaan en ervaringen te delen kan ik mezelf beter begrijpen en mijn hooggevoeligheid accepteren. Het blijft lastig omdat ik alles intens beleef. Maar door het erkennen mag het er ook zijn en is het iets wat bij me hoort. Ik heb een beter beeld gekregen over mijn gebruiksaanwijzing en hoe ermee om te gaan. Ook heb ik geleerd om meer ruimte in te nemen om door dingen uit te spreken. Dit hebben we ook geoefend d.m.v. rollenspel. Hierdoor neem ik vaker regie en voel ik dat ik aan het groeien ben. Ik kan vaker nee zeggen en aangeven wat ik niet prettig vind. Ook heb ik geleerd om mij niet meer verantwoordelijk te voelen voor andermans problemen/gevoelens. Ik kan het steeds beter bij de ander laten. Waardoor ik niet meer uitgeput raak. Ik voel mij meer in balans en ik ben blij dat ik beter voor mezelf kan zorgen door mijn grenzen aan te geven. Dit geeft mij weer kracht om weer sterk in het leven te staan en mij duurzaam in te zetten voor zinvol werk’.

Een andere cliënt aan het woord over zijn werkfittraject:

‘Suzan Ekelenkamp van Hooggevoelig Heel Gewoon heeft de bijzondere eigenschap om iemand in de kern van zijn/haar bestaan te bereiken.
Waar een persoon gedurende zijn/haar leven "verdwaald" kan raken in gemaakte keuzes/gewoontes/vaste denkpatronen, brengt Suzan iemand terug naar de basis van zijn/haar bestaan om te onderzoeken waar (verborgen) goede eigenschappen/talenten/drijfveren liggen.
Vanuit daar wordt bekeken welke kernwaarden als beste een basis kunnen vormen om (nieuwe) mogelijkheden op het arbeidsvlak te onderzoeken.
Ik heb dit traject als zeer prettig en vooral vernieuwend ervaren.
Een absolute aanrader voor eigenlijk iedereen, maar vooral voor diegene die niet/te weinig vanuit zijn/haar eigen kernwaarden leeft’.